COACHING CREATIU PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

COACHING

 

És una disciplina orientada a trobar, provocar i gestionar els canvis necessaris en una persona per tal que aconsegueixi els seus objectius a través d’un procés personal i confidencial on aprendrà nous recursos que facilitaran trobar les seves pròpies respostes, millorar la confiança i descobrir el seu potencial.

 

 

VESSANT ARTÍSTICA I CREATIVA

 

Les arts han nodrit a la Inversa i li han donat capacitat d’improvisació, reacció, constant adaptació als canvis, empatia  i molta imaginació. L’art li ha donat una manera diferent de fer coaching.

 

 

TRANSFORMACIÓ

 

 La inversa treballa per enfortir l’ESS: El propòsit és contribuir que les economies transformadores siguin una alternativa real, per tant, acompanya aquells projectes que treballen sota els criteris de l’economia social i solidària. Ajudar-los a desenvolupar-se, a millorar les seves relacions i apropar-se als seus objectius, suposa també una evolució en la nostra societat i LA INVERSA vol contribuir en aquest canvi*

 

 

SOCIAL

 

 Sovint es relaciona el coaching com un servei elitista. LA INVERSA vol revertir aquesta situació i democratitzar aquest recurs. Treballa per tal que el poder adquisitiu no sigui el que marqui la diferència entre fer un procés o no.

 

*Més informació: https://pamapam.org/ca/criteris/

 

QUÈ OFERIM?

 • Preus assumibles: Preus dins d’un salari interprofessional bàsic. No es fa especulació del preu/hora. Els de LA INVERSA són justos i raonables per les dues parts.

 

 • Intercanvi: Des dels seus inicis, La inversa ha estat oberta a contractar i oferir serveis per intercanvi. És a dir, sense una transacció monetària, sinó oferint-nos les nostres experteses mútuament.

 

 • Processos gratuïts: Com a novetat, un cop al mes, s’obrirà una convocatòria per fer un procés de 5 sessions totalment gratuït.

 

 

Si teniu interès, podeu escriure a coach@lainversa.cat i rebreu els detalls i condicions per accedir a les diferents modalitats.

ALTRES  VESSANTS QUE DEFINEIXEN LA INVERSA

 • En català. Les singularitats culturals i idiomàtiques de cada territori són riquesa que
  s’ha de conservar. LA INVERSA vol visibilitzar i vehicular tant com sigui possible la
  nostra llengua materna.

 

 • Arrelament al territori. La Inversa treballa per enfortir l’economia de la nostra regió.
  El radi d’acció va des del barri de la Sagrada Família fins a la resta de Catalunya. La
  Inversa vol abastar el que coneix i arribar allà on es pot accedir amb facilitat i generi
  poca despesa i menys impacte mediambiental.

 

 • Xarxa: La Inversa és fundadora de la xarxa d’economia social i solidària del barri de
  la Sagrada Família COOPOBLET, forma part de la XES, és xarxa territorial
  de Coopolis i la trobareu al mapeig de PAM A PAM.

 

 • Perspectiva feminista del treball de cures: Treballar les cures dins l’equip i a escala
  personal amb una perspectiva feminista és prioritari en les sessions de coaching de LA
  INVERSA.

QUÈ VOL DIR AIXÒ?

L’economia feminista ja fa molt de temps que treballa per visibilitzar totes aquelles tasques i accions que sovint no es valoren i que en realitat són clau per sostenir els grups, les persones i les organitzacions.

 

 

Aquests són alguns exemples dels objectius del treball de cures:

 

 1. Donar visibilitat a les diferents tasques que es produeixen als projectes, per intentar reorganitzar i reconceptualitzar tots els treballs evitant l’especialització de gènere i la invisibilitat de les tasques reproductives dels mateixos col·lectius o cooperatives.
 2.  Dissenyar mesures orientades a la gestió del poder i les emocions, i la prevenció i resolució de conflictes.
 3.  Implementar mesures orientades a promoure la transparència de l’organització i a facilitar el flux i l’accés a la informació.
 4.  Tenir en compte perspectives corresponsabilitzadores, pensades per ajudar a compaginar la vida professional amb la diversitat de necessitats i dimensions de les vides de les persones que formen part de l’organització. *

 

*Extret de: https://nexe.coop/actualitat/economia-de-les-cures-el-treball-invisibilitzat-la-cohesi%C3%B3-menystinguda